Praktijkaanpak

U kiest zelf of u deelneemt aan de Praktijkaanpak

Met de praktijkaanpak gaat Bedrijfsbureau BI* middels een versnelde aanpak aan de slag met een aantal adressen waarvoor in het verleden nog geen opname en/of beoordeling door Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft plaatsgevonden. De gemeente selecteert de adressen voor de Praktijkaanpak.

De gemeente selecteert de adressen voor het Bedrijfsbureau BI. Indien uw woning is geselecteerd voor de versnelde uitvoering door Bedrijfsbureau BI dan neemt Nationaal Coördinator Groningen contact met u op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

U kiest te allen tijde volledig zelf of u deelneemt aan de Praktijkaanpak. Wanneer u ervoor kiest deel te nemen, zit u direct met onze werkvoorbereiders aan tafel en verzorgen onze woon- en bouwbegeleiders de begeleiding tot en met realisatie van uw woning.

Het proces

Na uw akkoord op deelname starten wij met een gesprek met u als eigenaar en een korte opname van uw woning (tenzij uw woning in het verleden al is opgenomen). Met de informatie uit de opname gaan onze werkvoorbereiders en constructeurs direct aan de slag. We beoordelen op basis van onze kennis, ervaring en deskundigheid of uw woning voldoende sterk is. Als uw woning niet voldoende sterk is, bepalen wij direct de maatregelen die nodig zijn. In nauwe samenwerking met u als eigenaar stellen wij vervolgens een uitvoeringsontwerp op dat door een van de zes betrokken aannemers wordt uitgevoerd. Voordat de aannemer aan de slag gaat, toetst NCG via een versneld proces of de voorgestelde maatregelen in het uitvoeringsontwerp voldoende zijn.

Praktijkaanpak
Infographic praktijkaanpak (groene stroom)

We kunnen ons voorstellen dat dit nog vragen bij u oproept. In het oriënterende kennismakingsgesprek dat NCG u aanbiedt (en waarbij ook wij aanwezig zijn), is alle ruimte voor een nadere toelichting en het beantwoorden van uw vragen.