UITGELICHT: werkvoorbereider
constant pas

Als werkvoorbereider bij Bedrijfsbureau BI ben je de spil van het team. Je leidt de projecten, coördineert de werkzaamheden binnen het team en zorgt dat er uitvoeringsontwerpen worden opgeleverd. Logischerwijs werk je nauw samen met de woon- en bouwbegeleiders, de constructeurs, de tekenaars en de calculatoren. Daarnaast heb je soms ook nog contacten met bewoners, maar dat wel altijd samen met een woon- en bouwbegeleider. Op een gemiddelde werkdag bestudeer je documenten die bekend zijn voor een adres, zoals bijvoorbeeld liggende versterkingsadviezen. Vervolgens ga je bij betrokken woningeigenaren langs om kennis te maken en zogenoemde warme opnames te doen. Tijdens een warme opname kijk je onder andere of de situatie ter plaatse nog overeenkomt met hetgeen in de versterkingsadviezen beschreven staat. Ook probeer je duidelijkheid te krijgen over zaken die je vanuit de stukken nog niet helder voor ogen had. Terug op kantoor breng je alle verzamelde informatie samen en stel je de uitvoeringsontwerpen op. De constructeur levert jou daarvoor de benodigde seismische onderbouwingen, de tekenaar levert de (detail)tekeningen en de woon-/bouwbegeleider borgt dat de communicatie met de betrokken woningeigenaren goed verloopt. Samen met de woon- en bouwbegeleider bespreek je de uitvoeringsontwerpen met woningeigenaren. Samen leg je uit wat er in het uitvoeringsontwerp staat, dusdanig dat de woningeigenaren goed begrijpen wat er met hun huis gaat gebeuren. 

'De functie van werkvoorbereider is ontzettend dynamisch'

Kortom, de functie van werkvoorbereider is ontzettend dynamisch. Ieder uitvoeringsontwerp heeft een andere inhoud, ieder woningeigenaar heeft een eigen verhaal en dat maakt dat geen dag hetzelfde is. En het feit dat we hier in Wirdum allemaal via een andere aannemer werken? Dat maakt in de praktijk helemaal niets uit. Van sommige collega’s weet ik niet eens voor welke aannemer ze werken. Iedereen brengt z’n eigen expertise en ervaring mee en sámen, als team, maken we uitvoeringontwerpen voor de woningeigenaren. Zo heb ik zelf onder andere bij een architectenbureau gewerkt wat maakt dat ik weer net op een andere manier naar zaken kijk als mijn collega’s die een andere achtergrond hebben. 

Een praktische aanpak

Ja, in Wirdum heeft iedereen de BI-pet op en het heeft voor woningeigenaren veel voordelen dat we allemaal uit de bouwwereld komen. We zijn allemaal gewend praktijkgericht te werken en dat is precies wat nodig is bij de totstandkoming van de uitvoeringsontwerpen. We leveren dan ook geen theoretisch verhaal op, maar een plan dat uitvoerbaar is en waarmee de aannemer direct aan de slag kan. Dat iedereen hier met één doel zit is bovendien ook te merken aan de manier waarop er onderling gecommuniceerd wordt. De lijnen zijn heel kort: de werkvoorbereiders zitten in één ruimte met de constructeurs en om de ene hoek tref je de woon- en bouwbegeleiders en om de andere hoek de tekenaars en calculatoren. En ook van hiërarchie merk je hier niets: iedereen denkt constructief mee om te komen tot dat ene doel: het uitvoeringsontwerp realiseren zodat de aannemer aan de slag kan met het versterken van de woning. 

Ook werken bij Bedrijfsbureau BI?

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Reageer op één van onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar naar Margreeth van Biezen via margreethvanbiezen@bedrijfsbureau-bi.nlHeb je vragen over de vacatures? Neem dan contact op met Robert Komduur via 06-51056611 of robertkomduur@bedrijfsbureau-bi.nl