project: oplevering woning lellens

In Lellens is vandaag de eerste versterkte woning opgeleverd. Wethouder Roeland van der Schaaf bracht een bezoek aan de eigenaren van deze woning, de familie Kooistra. ‘Een mooie mijlpaal in de versterking van de woningen in Lellens. Het is een mooi huis geworden en de eigenaren zijn er blij mee’, aldus Roeland van der Schaaf. “Wij zijn inderdaad erg blij met ons versterkte huis en daarnaast zijn we erg tevreden met hoe het allemaal is gegaan’, aldus de heer en mevrouw Kooistra. Het echtpaar kreeg bloemen overhandigd van Bedrijfsbureau BI en de gemeente Groningen. Aannemersbedrijf Rottinghuis gaf het echtpaar een insectenhotel cadeau.

'wij zijn erg blij met ons versterkte huis en tevreden met hoe het gegaan is'

 

Aannemersbedrijf Rottinghuis is onlangs gestart met het versterken, verduurzamen en verbeteren van in totaal 21 woningen in Lellens. Woningeigenaren hebben samen met Bedrijfsbureau BI het ontwerp voor hun woning gemaakt. De versterkingsmaatregelen zijn zo uitgewerkt dat deze praktisch uitvoerbaar zijn en de overlast zo beperkt mogelijk blijft. De wensen van de bewoners op het gebied van woningverbetering en verduurzaming zijn ook meegenomen in het plan. Bedrijfsbureau BI heeft de tijdelijke huisvesting georganiseerd aan de rand van Lellens zodat bewoners in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en dus ook de werkzaamheden aan hun woningen op de voet kunnen volgen.Na de bouwvak worden de resterende twintig woningen opgeleverd.

Bron: artikel van de website van de gemeente Groningen (versterken en vernieuwen)

 

Meer weten over onze opdracht?

Om het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen te verhogen zijn door Rijk en regio maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is de inzet van een bedrijfsbureau, te weten Bedrijfsbureau BI. Bedrijfsbureau BI bestaat uit een afvaardiging van de medewerkers van zes gekwalificeerde regionale aannemers. De aanwezigheid van het aannemers-DNA binnen het Bedrijfsbureau maakt dat we daadkrachtig en praktijkgericht met woningeigenaren aan de slag zijn!