Bedrijfsbureau BI

Om het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen te verhogen zijn door Rijk en regio maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is de inzet van een bedrijfsbureau, te weten Bedrijfsbureau BI. Bedrijfsbureau BI bestaat uit een afvaardiging van de medewerkers van zes gekwalificeerde regionale aannemers. De aanwezigheid van het aannemers-DNA binnen het Bedrijfsbureau maakt dat we daadkrachtig en praktijkgericht met woningeigenaren aan de slag zijn! 

GEVESTIGD IN HET AARDBEVINGSGEBIED

 Bedrijfsbureau BI is in juli 2020 gestart en we zijn gevestigd in een voormalige school in Wirdum (Groningen). We werken in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat/NCG en bestaan uit een afvaardiging van de medewerkers van zes regionale aannemers*. Ons team van medewerkers zorgt ervoor dat er beknopte en praktijkgerichte uitvoeringsontwerpen voor woningen worden geleverd. Nadat de uitvoeringsontwerpen gereed zijn, dragen we die over aan een van de aannemers. De aannemers pakken het vervolgtraject met de woningeigenaren op. Dit doen zij in opdracht van NCG waarbij NCG ook verantwoordelijk is voor de financiering van de versterkingswerkzaamheden. Samen dragen we op deze manier ons steentje bij aan het veiliger maken van de woningen in Groningen.

*De zes aannemers zijn: BAM Bouw en Techniek bv Regio Noord, Friso Bouwgroep, Geveke Bouw BV, BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam, Van Wijnen Groningen BV en Rottinghuis’ Aanemingsbedrijf BV.

Onze menseN

We zijn een dynamisch bedrijf. De mensen die bij ons werken zijn enthousiast, gedreven en ze hebben kennis van zaken. De functies binnen het bedrijfsbureau zijn hetzelfde als die bij elk ander bouwbedrijf, zoals bijvoorbeeld die van werkvoorbereider, calculator, tekenaar en kostendeskundige. Onze mensen gaan op basis van hun kennis en ervaring direct aan de slag met de plannen voor de woningen. Daarbij sluiten we zoveel mogelijk aan op bestaande processen in de bouwwereld.

Ben jij op zoek naar een baan  met een maatschappelijk belang? Ben je gedreven, praktijkgericht en werk je graag in een dynamische omgeving?  Kijk dan eens bij onze vacatures en stuur ons je motivatie en cv.

ONS DNA

De mensen die bij ons werken worden gedetacheerd door de deelnemende regionale aannemers. Dat levert een fijne mix van bedrijfsculturen op. Wat deze mensen gemeen hebben? Het aannemers-DNA! 

PRAGMATISCH

We werken praktijk- en resultaatgericht. Met onze manier van werken sluiten we aan op de reguliere werkwijze in de bouwsector. We maken gebruik van de kennis en ervaring van onze mensen en benutten beschikbare kennis en ervaring die al zijn opgedaan in het aardbevingsdossier. Zo hoeven we het wiel niet nog eens opnieuw uit te vinden en kunnen we direct aan de slag.

DAADKRACHTIG

Samen met woningeigenaren en andere betrokken partijen gaan we voortvarend aan de slag. Onze medewerkers zijn energiek, zitten vol werklust en  zijn gedreven om samen de plannen concreet te maken.  Nadat we de uitvoeringsplannen af hebben, dragen we die zorgvuldig over aan de aannemers om ze uit te voeren.

DESKUNDIG

We leveren kwaliteit als de woningeigenaren tevreden zijn over de samenwerking met Bedrijfsbureau BI en het plan dat we aan ze opleveren. Met ons team zetten we ons hier maximaal voor in. Alle betrokken aannemers beschikken over jarenlange ervaring en hebben alle kennis in huis om met woningeigenaren praktijkgerichte plannen op te stellen.