project: versterking 9 vrijstaande woningen Delfzijl

Aan de Uitwierderweg 137 t/m 153 in Delfzijl versterkt Friso Totaalbouw B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen 9 vrijstaande woningen. De werkzaamheden zijn begin februari dit jaar van start gegaan en zullen naar verwachting medio mei worden opgeleverd.

De volgende versterkingsmaatregelen worden uitgevoerd:

  • Ondersteunen van de bestaande zijwand van de dakkapel door houten regels.
  • Verstijven van het dakvlak.
  • Versterken van de woningscheidende- en kopgevelwanden.
  • Verbinden van de houtskeletbouw binnenwand (voorgevel) aan de betonvloer en wand.
  • Niet dragende wanden vastzetten aan bovenzijde.

'de kwaliteit van de woning moet minimaal hetzelfde zijn als voor de versterking'

Nadat de maatregelen toegepast zijn, wordt de woning weer afgewerkt als bestaand. Hierbij geldt dat de kwaliteit van de woning ná de versterking minimaal hetzelfde moet zijn als voor de versterking. De nulmeting en de eigen wensen worden gebruikt om samen met de bewoner(s) de afwerking van de versterkingsmaatregelen te organiseren. In samenwerking met Focuz en Jan de Jong Verhuizingen worden de bewoners ondersteund bij de verhuizing. 

 

Meer weten over onze opdracht?

Om het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen te verhogen zijn door Rijk en regio maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is de inzet van een bedrijfsbureau, te weten Bedrijfsbureau BI. Bedrijfsbureau BI bestaat uit een afvaardiging van de medewerkers van zes gekwalificeerde regionale aannemers. De aanwezigheid van het aannemers-DNA binnen het Bedrijfsbureau maakt dat we daadkrachtig en praktijkgericht met woningeigenaren aan de slag zijn!