project: VERSTERKING APPINGEDAM

Als bedrijfsbureau verzorgden wij de planvoorbereiding van dit project in Appingedam. Na akkoord van de woningeigenaren en het meeromvattend versterkingsbesluit van NCG droegen wij het uitvoeringsontwerp over op Bouwbedrijf Kooi Appingedam. Over enkele weken rondt Kooi het project in Appingedam af. Het project bestaat uit het versterken, verduurzamen en verbeteren van in totaal 16 woningen in Appingedam.

‘VERSTERKEN, VERDUURZAMEN EN VERBETEREN’

Het aardbevingsveiliger maken bestond hier met name uit het versterken van de daken. Aanvullend heeft de aannemer ook direct eigen wensen van bewoners meegenomen op het gebied van woningverbetering en verduurzaming. Het gaat dan bijvoorbeeld om het vernieuwen van dakramen en goten en het plaatsen van zonnepanelen. Ook zijn enkele badkamers vervangen.

 

Meer weten over onze opdracht?

Om het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen te verhogen zijn door Rijk en regio maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is de inzet van een bedrijfsbureau, te weten Bedrijfsbureau BI. Bedrijfsbureau BI bestaat uit een afvaardiging van de medewerkers van zes gekwalificeerde regionale aannemers. De aanwezigheid van het aannemers-DNA binnen het Bedrijfsbureau maakt dat we daadkrachtig en praktijkgericht met woningeigenaren aan de slag zijn!